Följ oss på Facebook!

Välkommen till världens vackraste supporterklubb, vi behöver ditt stöd! På den här sidan kan du bli medlem, ta del av våra stadgar, se vilka som sitter i styrelsen och kontaktuppgifter.

För senaste nytt har vi flyttat till Facebook, där du även hittar våra resor och andra evenemang (du måste inte ha ett Facebook-konto för att komma åt sidan)

torsdag 1 augusti 2013

Serik Fans kommenterar Brages avstängning av supporter

Under torsdagsförmiddagen gick IK Brages styrelse ut med nyhetsartikeln "SERIK fans-medlem stängs av". I artikeln namngavs en enskild supporter, som uppges ha mordhotat en spelare i IK Brage under matchen mot Degerfors. Efter Serik Fans uppmaning till Per-Amund Ruth, Brages ordförande, och en mindre twitterstorm mot Brage, togs namnet bort i texten. Det är vi tacksamma för.

Serik Fans styrelse har pratat med supportern, som i sin tur förnekar mordhot. Men om så har skett har supportern, eller andra supportrar som agerar likadant, inget i Serik Fans att göra.

Serik Fans tar avstånd från all form av hot, och det strider mot paragraf 1 i våra stadgar om att "stödja IK Brage på alla positivt tänkbara sätt".

Styrelsen i Serik Fans uppfattade aldrig något dödshot framföras i Degerfors och kan inte kommentera händelsen närmare.

Men oavsett den här specifika incidenten finns anledning för hela Serik fans att se över sitt agerande i Degerfors. Vi ska vara en supporterförening som stöttar vårt lag. Frågan är om vi uppfyllde det kriteriet efter bästa förmåga i lördags?

Delar av Serik Fans styrelse kommer att träffa Per-Amund Ruth på måndag för att diskutera läget.

/Serik Fans styrelse

Fredrik Haglind, ordförande
Johan Wikström
Rasmus Jonsson
Peter Rohdin

1 kommentar :

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Senaste nytt på Facebook