Följ oss på Facebook!

Välkommen till världens vackraste supporterklubb, vi behöver ditt stöd! På den här sidan kan du bli medlem, ta del av våra stadgar, se vilka som sitter i styrelsen och kontaktuppgifter.

För senaste nytt har vi flyttat till Facebook, där du även hittar våra resor och andra evenemang (du måste inte ha ett Facebook-konto för att komma åt sidan)

onsdag 21 augusti 2013

Avstängde supportern friad - inget mordhot ägde rum

Den supporter som i juli blev avstängd från Domnarvsvallen i två och ett halvt år efter ett misstänkt mordhot mot en spelare har nu friats av både IK Brage och Svenska fotbollförbundet. Hotet skulle ha ägt rum under bortamatchen mot Degerfors den 27 juli. Men då inga bevis finns att tillgå, den anklagade supportern nekar och två instanser valt att fria kan Serik Fans inte tolka det hela på annat sätt än att mordhotet aldrig ägde rum.

Supporterns namn hängdes ut i en första version av en artikel på ikbrage.se och IK Brage valde att skicka ut ett pressmeddelande till en rad medier, vilket gav framför allt IK Brage väldigt dålig publicitet helt i onödan. Dessutom fanns det en del formalia, bland annat kring avstängningens längd, som inte sköttes på rätt sätt.

IK Brage kunde med andra ord ha hanterat detta mycket smidigare.

Vi vill dock betona att Serik Fans fortfarande tar avstånd från all form av hot, och det strider mot paragraf 1 i våra stadgar om att "stödja IK Brage på alla positivt tänkbara sätt". Vi ska vara en supporterförening som stöttar vårt lag.

Serik Fans ser den här händelsen som avslutad och blickar nu framåt mot att stötta IK Brage under resten av säsongen.

Läs intervju med supportern i Dalarnas Tidningar

/Serik Fans styrelse

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Senaste nytt på Facebook