Följ oss på Facebook!

Välkommen till världens vackraste supporterklubb, vi behöver ditt stöd! På den här sidan kan du bli medlem, ta del av våra stadgar, se vilka som sitter i styrelsen och kontaktuppgifter.

För senaste nytt har vi flyttat till Facebook, där du även hittar våra resor och andra evenemang (du måste inte ha ett Facebook-konto för att komma åt sidan)

söndag 30 juni 2013

Serik Fans återvänder till norra E under hösten

Det finns ingenting att glädjas åt denna katastrofsäsong, men en positiv nyhet är ändå att Serik Fans kommer att stå på norra E från och med Brage-Ängelholm 5 augusti och resten av säsongen. Brage-Degerfors blir alltså sista matchen på södra E.

En överraskande helomvändning från Brages sida, men det är samtidigt det minsta man kan begära efter att norra E på ett för oss förnedrande sätt gapat nästintill tomt under vårsäsongen. 

Så här skrev Brages ordförande Per-Amund Ruth i Serik Fans forum häromveckan:

Matchdelegaten från GAIS-matchen har också synpunkter på Serik Fans placering på arenan. Ni står för nära avbytarbåset och spelartunneln. Några "episoder" noterade han också under matchen (utöver rökbengalen). 

Västra Läktaren är därför föreslagit som ny placering för Serik Fans av matchdelegaten / säkerhetsansvarig.... Som jag ser det är det inget bra alternativ, då det är den sämsta läktaren på arenan och dessutom absolut noll akustik. 

Har förklarat för delegaten att Södra var en temporär lösning inför ombyggnationen. Säkerheten går dock först i vilket fall. 

Ärendet kommer helt säkert upp på matchmötet idag och om delegaten "trycker på" för en säkerhetsmässig förändring är mitt förslag: Norra E. 

Och norra E blev det, efter ett möte med Serik Fans ordförande Fredrik Haglind och suppleant Rasmus Jonsson. 

Så välkommen till norra E igen i augusti! Om det blir sista gången vi står där låter vi vara osagt, först lär vi avvakta och se om vi tillhör eliten nästa år eller inte. Det avgör om vi har några krav från SvFF på oss eller inte, vad gäller till exempel placering nära bortaklacken. 

Oklart kring ombyggnad

Södra läktaren ser inte ut att börja rivas direkt efter Degerforsmatchen.

-Det är inte klart hur det blir med arenabygget, då upphandlingen är överklagat. Tills Förvaltningsrätten har sagt sitt är det därför stopp med eventuella byggarbeten, säger Per-Amund Ruth. 

Östra läktaren har visat sig inte vara ett alternativ för Serik Fans, då SvFF förbehåller sig rätten att ha så kallad "stängd arena" och då får vi inte stå där. Tvärtemot vad som sades innan säsongen alltså. Men nu kan vi i alla fall glädjas åt att vi får stå på den del av Domnarvsvallen där vi hör hemma allra mest - norra E!

Brage-Degerfors - Facebookevent för uppladdning på Engelska puben

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Senaste nytt på Facebook